Ела в моя свят
***
В моя свят
неразбран, омаен и ням,
ела – пристъпи –
виж зората зори...
Стъпки груби
в душата
тишината
бразди.
Ела – прогори я със плам!
Ела – гълъба бял
с шепот тих събуди –
той отдавна те чака
със сърце вкаменено...
Цяла вечност
размахва крила наранени –
от кръжащи
ръждиви стрели.
Ела – запали огъня,
който руши
всяка черна магия,
всяка дума-куршум!
Ела – приюти
след хлапашки зулум
душата проклета,
стопли я с лъчи!
Тя чака
толкова време
и зове любовта...
Ела – изрисувах те
със слепи очи...
Сподави с устни
неизплаканите сълзи!
Знам –
самотен
и ти чакаш
в нощта...
© Плами Всички права запазени