9.02.2020 г., 18:09 ч.  

Елате! 

  Поезия » Друга
525 5 10

Елате! Обещавам ви - не хапе!
Спи кучето ми - свито на кравай.
Изнизва се безшумно, по чорапи,
предчувствие за ненапъпил май.

 

Елате, че софра ми е небето,
луната – чаша френски, скъп коняк.
А вятърът се крие зад прането,
очаква гости, старият глупак.

 

Елате, че по котешките стъпки,
кокиченце се гуши, в самота.
Разпукват се звездите - цветни пъпки.
На бал ви кани. Лично пролетта...

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??