28.06.2011 г., 22:39 ч.

Елегия за радостта от живота 

  Поезия » Философска
567 0 9

Оптимист съм: дълго ще живея –

много дни след "края на света"!

Питал съм се как ще оцелея.

Днес не се тревожа за това.

 

От смъртта сега не се страхувам.

Срещал съм я някога преди...

В сънища дори съм я целувал.

Тя, макар и грозна, не боли!

 

По-болезнен станал е животът –

себе си орисал в смъртен грях –

сам загубващ смисъла, защото

липсват обич, топлота и смях!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??