28 jun 2011, 22:39

Елегия за радостта от живота 

  Poesía » Filosófica
570 0 9

Оптимист съм: дълго ще живея –

много дни след "края на света"!

Питал съм се как ще оцелея.

Днес не се тревожа за това.

 

От смъртта сега не се страхувам.

Срещал съм я някога преди...

В сънища дори съм я целувал.

Тя, макар и грозна, не боли!

 

По-болезнен станал е животът –

себе си орисал в смъртен грях –

сам загубващ смисъла, защото

липсват обич, топлота и смях!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??