11.03.2015 г., 13:38 ч.

Елементи 

  Поезия » Философска
786 0 1

Животът - елементи, пръснати в безкрая,

без минало, без бъдеще, без настояще,

мозайка, разпиляна в пъстроцветни мигове,

недовършена, несъвършена, несглобена.

Красотата е в изкуството да ги сглобиш,

да твориш и себе си досътворяваш,

с любов да ги съграждаш и рушиш,

а смисълът единен да остава.

Накрая пак ще бъдат само елементи,

свободни мигове безвременни в безкрая,

зареяни, самодостатъчни и съвършени,

изживени и останали неразрушени.

© Елена Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??