25.01.2016 г., 19:57 ч.

Елхата 

  Поезия » Друга
347 0 0

                                                    Елхата

 

Елхата грее в къщи богата, 

украсена с различни цветове, 

а на върха и блести звездата, 

това е традиция, всяка Коледа от векове. 

Пробляскват лампичките многоцветни, 

а гирляндите сребърни блестят. 

 

А под елхата подаръци различни, 

за малки и големи изненада, 

за всички това е духовна. наслада. 

 

Децата са вече станали, скачат игриви, 

весело е хубаво, има топлина, 

Поглеждат подаръците с погледи закачливи. 

 

Какво добрия старец им е донесъл? 

Снощи нямаше нищо. Дошъл е през ноща. 

Една приказка любима на всички, 

разказваме я и преди и сега. 

Уют, спокойствие и топлина в дома

едно празнично настроение, 

а родителите гледат своите деца с умиление. 

И спомнят си миналите дни, 

преди години близо до елхата. 

 

Децата не трябва да остават сами, 

и на празник и в делнични дни. 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??