Елхата
Елхата грее в къщи богата,
украсена с различни цветове,
а на върха и блести звездата,
това е традиция, всяка Коледа от векове.
Пробляскват лампичките многоцветни,
а гирляндите сребърни блестят.
А под елхата подаръци различни,
за малки и големи изненада,
за всички това е духовна. наслада.
Децата са вече станали, скачат игриви,
весело е хубаво, има топлина,
Поглеждат подаръците с погледи закачливи.
Какво добрия старец им е донесъл?
Снощи нямаше нищо. Дошъл е през ноща.
Една приказка любима на всички,
разказваме я и преди и сега.
Уют, спокойствие и топлина в дома
едно празнично настроение,
а родителите гледат своите деца с умиление.
И спомнят си миналите дни,
преди години близо до елхата.
Децата не трябва да остават сами,
и на празник и в делнични дни.
© Валентин Миленов All rights reserved.