20.09.2008 г., 21:32 ч.

Емигрантска приятелка 

  Поезия
822 0 2
Къде си, мила,
къде си ти сега?
Аз знам, търсиш ти закрила
пак на чуждата земя.

Защо те Родината прогони,
защо отреди ти такава съдба?
Сълзи на чужда земя да рони
твоята мила, добра душа.

Без приятели, самичка,
там, на чуждата земя,
скиташ ти, като ранена птичка,
далеч от родната страна.

Кога ще дойде този ден,
в който ти ще се завърнеш,
да седнеш пак до мен
и с думи болката ми да изтръгнеш?!

Знам, времето минава
и часът за среща наближава.
Дали и при теб то лети,
когато се завърнеш, ще ми кажеш ти.

© Илина Савова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??