19.01.2009 г., 0:15 ч.

Empty Streets 

  Поезия » Друга
754 0 11

винаги има понеделник

в който да си разрешиш миглите

деликатно

сред тълпа от овехтели кралици

превозващи себе си до края на света

безупречно мълчаливи

да настъпиш малкия коминочистач

спрял те за огънче

на ъгъла на булевард с дълго име

да започнеш промените

с една бяла капела

и нов стил

чил

чеширско сънено

четири

може да си Алис

или просто светулка

на нечии устни

без уточнения сега

и когато и да било после

разтопена снежинка

е така

четейки първата страница

z и други ю

без съдържание и точно описан адрес

натежал от скърцане

и разговори с луна

сред тълпа от нови кралици

връщащи себе си от рая

безупречно чисти

и заспало огънче на ъгъла на булевард

без име

чикчирик и бяла капела

сънено

винаги има понеделник

в който да си разрешиш миглите

деликатно

стига да не е толкова студено

толкова студено

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??