23.05.2019 г., 23:34 ч.

Ерес 

  Поезия » Философска, Гражданска
429 1 2

ЕРЕС

 

По-добре безделник да съм аз

и да нямам даже залък хляб;

по-добре, отколкото без глас

на капиталисти да съм раб.

 

По-добре без работа „добра“,

ала с чисти съвест и ръце;

по-добре без пукната пара,

ала със спокойно в гръд сърце.

 

По-добре бездомник с клет живот,

скитащ се без цел по своя друм;

по-добре без никакъв имот,

ала с осъзнат, свободен ум.

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??