По-добре безделник да съм аз
и да нямам даже залък хляб;
по-добре, отколкото без глас
на капиталисти да съм раб.
По-добре без работа „добра“,
ала с чисти съвест и ръце;
по-добре без пукната пара,
ала със спокойно в гръд сърце.
По-добре бездомник с клет живот,
скитащ се без цел по своя друм;
по-добре без никакъв имот,
ала с осъзнат, свободен ум.
© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados