ЕСЕН
Как искам пак да дойде есента
и пак да тръгна без пътека, сам.
Върху килим от паднали листа
да се изгубя в този свят голям.
Да преоткривам хора и съдби.
Да чакам някой, без да зная кой.
И щом от чакане се изморя,
аз всеки пътник ще наричам свой.
Когато дойде нявга есента,
наситена с носталгия позната,
ще тръгна аз към някой друг сезон -
намразил есента и самотата!
© Иван Иванов Всички права запазени