ЕСЕН
Ето, че отново пак
тихо ромони дъжда
и сега, незнайно как,
се прокрадва есента…
Тези хиляди ухания,
багрите на листопада -
лек са за страдания
и заслужена награда…
За всички, дето с пот
сяха и ораха таз земя
и наляха с тежък плод
градини, ниви и лозя…
В този ден намръщен
на тях се поклонете -
за хляба ни насъщен
тям поне благодарете…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени