Oct 15, 2011, 1:42 PM

Eсен 

  Poetry » Other
353 0 4

ЕСЕН

 

Ето, че отново пак

тихо ромони дъжда

и сега, незнайно как,

се прокрадва есента…

 

Тези хиляди ухания,

багрите на листопада -

лек са за страдания

и заслужена награда…

 

За всички, дето с пот

сяха и ораха таз земя

и наляха с тежък плод

градини, ниви и лозя…

 

В този ден намръщен

на тях се поклонете -

за хляба ни насъщен

тям поне благодарете…

© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??