8.10.2012 г., 8:21 ч.

Есен- 2 

  Поезия » Пейзажна
396 0 1

 

 

Есен- 2

 

Есен!..Време на размисъл,

тъжно Време за Въпроси:

-Има ли Животът Смисъл ,

щом на този Свят сме гости?..

 

Щедри плодове узряха,

младо вино не мирува,

с пъстри дари всяка стряха

тежко Есента дарува.

 

Есен!..Време за тревога,

дни внезапни на Прозрение

и на Равносметка строга

вече в друго измерение...

 

Есен!.. Ето, че изтича

отреденото ни Време!..

Даже Любовта е ничия

и Страстта е уморена!..

 

Есен!..С дим от Пепелища

над  ожънатите ниви,

но и с Вярата, че нищо

посадено не загива!..

 

Есен!..Моя Болка сладка

засипи ме с листопада

и ми позволи за кратко

искрено да ти се радвам!...

 

Красотата ти изстрадах,

но за Щедростта-съм длъжен!..

... И тъгувам и се радвам:

малко весел, много тъжен!..

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно и тъжно...!!!
    "Есен!...Моя Болка сладка
    засипи ме с листопада
    и ми позволи за кратко
    искрено да ти се радвам!..."
Предложения
: ??:??