12.09.2018 г., 15:03 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
596 1 3

 

Август сложи тъмни очила,

със чадърче стъпи на дъгата,     

вятър диво махна със крила,     

птица пийна жадно от росата!                                    

 

Септември с риза на цветя

препича хълбок край морето               

и трепват сгушени листа,

а полъх разлюля пердето!                        

 

Усмивки гаснат  – светлини крайбрежни         

и песен глъхне под вълнá граблива.                      

Отнесе щъркел спомените нежни,                    

луната впи се във тъга пенлива.           

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??