2.10.2019 г., 12:28 ч.  

Есен 

  Поезия » Пейзажна
493 0 0

От сладост, многопластова прелива

на вкусове, богата, Есента,

в палитрени нюанси тя заспива,

с енергия се буди – сутринта.

 

Косите, побелели боядисва

във хиляди златисти цветове.

Нашепва и във въздуха изписва

имената на студени ветрове.

 

С прегръдка се опитва да ги стопли.

Последна птича песен им запя!

На тленните растения и клони

донесе отразена светлина!

 

И всичко всеотдайно се повтаря,

но зимата, дано да се смили -

в студения си поход да остави

на Есента, последните й дни.

 

За втори шанс се моли на земята,

остаряла, но пък още волева,

макар на плодове да е богата,

пак никой не тъжи за Есента…

 

01-10-2019

Деси

© Десислава Вълова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??