3.09.2021 г., 1:41 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна, Философска
304 0 0

Есен

 

Идва Есен!...Не разбра ли?...

Ще завият нови хали...

И със ветрове сърдити –

ще се понесат мъглите...

 

Сутрин късно ще се съмва,

вечер – рано ще се стъмва...

Дните ни ще студенеят –

без Любов ще опустеят...

 

С безконтролна страст – първична

е и Любовта циклична!...

Идва Времето за зрялост

и на спомени от младост!...

 

Ще са тъжни и цветята

щом попари ги сланата.

А гората пожълтяла –

ще осъмне оголяла...

 

А на птиците инстинкта

властно в утрото ги викна –

цикълът дошъл е вече

да отлитнат надалече...

 

Тук, живота си объркал

ще остане някой щъркел –

я крилото си е счупил,

я Партньорката изгубил...

 

... Спряхме да броим годините

с пътищата в тях изминати,

май и спомените – много

вече будят в нас тревога...

 

...но...о: без но́щи вакханални

и Безумия скандални,

без да мислим надалеко –

ще́ ли да ни е по-леко!?!?...

 

02.09.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??