26.09.2021 г., 19:38 ч.  

Есен 

  Поезия » Акростихове
449 2 7

 

Една гора защо ли реши да ни учуди?
Еднообразна и се стори зелената и дреха.

 

Свали я тя със смях и птиците прокуди,
смутените листа от срам почервеняха.

 

Едно поле защо ли и то се разсъблече?
единствено остана във него буен вятърът.

 

Напразно да ни сплаши - във вихър ни повлече,
наду се и дъжда побърза да ни прати.

© Антоанета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??