22.01.2009 г., 11:06 ч.

Есен е, във нас изсъхват чувствата 

  Поезия » Любовна
626 0 12

Обсебени във делнично всевластие,

разпиляхме любовта си, някак на шега.

Забързани, погълнати от работа,

неусетно ни застигна есента.

С шеметна вълна помете ни

борбата за парчето хляб.

Възкисел, полепнал по небцата ни...

А уж посяхме с обич семена.

И виното е натежало, кисело -

мирише на отчаяна самотност.

В аромата изветрял на страстите,

една въздишка е останала от лятото.

Във чашите, стаило се на дъното,

е всяко вчерашно неслучване.

И залезът... изтича между пръстите...

Есен е, във нас изсъхват чувствата.

© Здравка Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??