26.10.2010 г., 20:46 ч.

Есен в Троян 

  Поезия » Бели стихове
697 0 0

ЕСЕН В ТРОЯН

 

Чрез улиците си

Троян засмуква есента от планината.

Дъхът на първите слани

се спуска неусетно от Балкана.

И пожълтяват първо белите брези,
тополите, каваците и ореховите дървета -
след тях и старите липи.

Започва карнавалното
голямо шествие на цветовете.

Събужда се дъждът на кестените.

Септември с вятър ги събира

в голямата тава на градския площад.

© Иван Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??