22.10.2023 г., 12:49 ч.

Есенен цветностих 

  Поезия » Пейзажна
172 3 6

Щедра е есента

на разноцветни бои,

и твори красота
в шарените си дни.

Прерисува пейзажа
дръзка и непокорна -
Как това да изкажа
в стихотворната форма?

Я иди във гората
и разперил ръце
прегърни чудесата,
превърни се в небе.

Слей се със цветовете,
превърни се сам в цвят.
Отвори си сърцето
ти за нейния свят!

Само тъй ще разбереш
вече щом си видял -
Вярвам, ще онемееш
сред този свят идеал...

Виждам, вече отиваш -
С тебе тръгвам и аз!
Търсиш ли, ще откриеш,
че цветовете са страст!

Багрите са утеха
с гарнитура, тъга -
Търсиш ли в тях човека
и сезона... съдба...

   *****

Аз съм лист от дървото
на живота и знам -
То е вечно, защото
като свещ в Божи храм
ще угасна, но вътре
пълно е със такива, 
и след мен, пак е утре -
Вечността... не се спира...

Есента е сезон
на земята, и в нас!
Аз и правя поклон -
Звук съм в нейния глас!

Слях се с нейната същност -
Аз съм лист от дърво.
А не сме ли всички, всъщност,
част от едно същество?

06.10.2015.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??