2.11.2011 г., 10:36 ч.

Есенен поет 

  Поезия » Пейзажна
677 0 7

Есенен поет

 

 

Навън вали. Дъждовни капки падат.

Ще кажеш просто: „ Мокро е сега.”

Но не е просто мокър днес площадът,

според поета друг е днес света.

 

Попитай го. И той ще ти разкаже

какво за него всъщност е дъжда.

„Не просто тъжен дъжд е!” – ще ти каже,

и с думите рисува той така:

 

„Във танца прекрасен, небесен,

прозрачен, кристален, отнесен,

докоснати капчици две съвършени

прегръщат се нежно, докосват и мене.

 

Усещам милувка едва доловима.

И сякаш е жива вода – тъй незрима.

Аз вдигам очи и светът е различен.

Есен прекрасна, така те обичам!”

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??