18.08.2019 г., 15:21 ч.

Есенна 

  Поезия
1600 3 6

Укротих се след чувства пенливи,
пълноводни, и буйни, и пролетни;
след измамни, за кратко щастливи,
отлетели младежки любови...

 

Укротих се след летни надежди,
изгорили сърцето до бяло;
след безброй наранени копнежи,
скрити някъде в юлския залез...

 

Днес съм есенна - мъдра и зряла,
надживяла и пролет, и лято...
Листопадна съм, пъстра...Но цяла...
Със любов и надежди богата...

 

© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??