12.11.2009 г., 8:51 ч.

Есенна дъга 

  Поезия
893 0 4
   
На тротоара – легнала дъга
от сухи листи с вятъра отронени.
Палитра на художник през нощта
рисувала е тъжно по бетона.

Перчемът рошав облак белоглав
навирил си е. На кого му пука,
че е загърнат в есенна мъгла
и че с дъждец по покривите чука.

Потънали в мъхнатите яки
на зимно-есенното си безстрастие
подтичват хора, блъскат се коли,
а вятърът е полудял парясник.

Студено време – зъл, озъбен пес,
настръхва клоните на старите череши.
Единствено дъгата от нощес
разрошения летен спомен реши.

© Роси Савова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??