26.10.2009 г., 15:19 ч.

Есенна милувка 

  Поезия
800 0 33

             Есенна милувка


Последен лъч. По клоните се скита.
Реката се жълтее. От листа.
Една трева, изсъхнала, опита
милувка да открадне от деня.

И затрептя под взора му небесен,
окъпана от тая благодат,
забравила тревите, че наесен,
в сено уханно, тихо, сбрани спят.

И само в сън, по коренчета нови,
душата и, заслушана, расте,
познала лято, есенни огньове,
напролет пак ще се роди. Като дете.

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??