9.09.2023 г., 19:00 ч.

Есенна песничка 

  Поезия
167 2 2

ЕСЕННА ПЕСНИЧКА

 

Тихо вятърът шупурка през обраната асма,

сякаш че преде на хурка котаракът у дома,

старата мъхната дюля благо рони лист по лист,

време е да се потуля нейде – в залеза златист.

Вейва под Луната кръгла

мракът дрипаво перде.

 

Никъде не ми се тръгва! – то, и няма накъде.

Лятото от мен избяга, сякаш погнато с кривак.

Иде зимата – с тояга и със бял от сняг калпак.

Щъркелите отлетяха – и се моля с глас горещ! –

друмниче без дом и стряха,

Бог за мен да палне свещ!

 

9 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 8, 05 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??