21.12.2019 г., 9:13 ч.

Есенната птица... 

  Поезия » Любовна
267 0 1

 

Есенната птица...

 

Безмълвни жични петолиния --

осиротели в Есента...

Дали са птиците заминали,

та тъжно е без Песента?...

 

И само Вятърът понякога

подръпне струните от жал

и трепва болка неизплакана

в поля от разтопен метал...

 

... но там, по жиците позвънващи,

самотна птица се черней,

сама останала и зъзнеща

след веселия полюлей...

 

По властна сила от инстинктите

каква ли, задържа я тук?...

И що не отлетя от зимните

веявици и тя на юг?...

 

... навярно не за вакханалия

останала е в Есента?...

А ти си тръгваш... Не позна ли я

метафората в Любовта?...                 

 

 

25.04.2017.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??