16.10.2011 г., 12:24 ч.

Есенни мотиви 

  Поезия » Пейзажна
575 0 1

 

Ах, есенни утрини чудни!

Не трепва ни лист, нито цвят...

Подобно сълзи изумрудени

сребристите капки блестят!

 

Из въздуха леко се носи,

разлива се сладостен звън.

И дъх на листа пъстрокоси

прозорецът внася от вън.

 

А слънцето есенно грее.

И чист е светът, пременен...

Душата ликува и пее.

А есен е. Есен и в мен!

 

* * *

 

Утрини хладни, ах, утрини есенни,

с падащи листи, с дървета безпесенни!

С тежки слани, през нощта разпиляни!

С меки килими, от злато тъкани!...

 

Спомени мои, от вятър подгонени!

Дни от живота ми - вече отронени!

С вас съм тъгувала, плакала, пяла...

Есен е късна - сезон за раздяла!

 

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красива есенна картина...и мъничко тъга!!!
Предложения
: ??:??