4.09.2007 г., 11:45 ч.

Есенно 

  Поезия
656 0 20
 

Мъгливо е.

Ръми. И пак е есен.

Замлъкна слънцето.

И сгушиха се птиците,

забравили за изгревите песенни...


Подреждат се.

Сред капките по жиците.

И преговарят   началото

на дългия си път. Песимистичната


мелодия

с най-тъжния финал

приспива лятото и страстите му

палави. Море, вълни, пенливо-водораслени.


Изсъхнали

треви и цветни залези.

Стопиха се. Остана само вятърът,

за да рисува слънце върху пясъка...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??