ЕСЕННО ЛЯТО
Туй лято е есенно лято.
Луда пролет през него премина.
Тя пъпки и птици във ято
прибра ги за друга година.
Туй лято загара си пръсна
и си разля красотата.
Предаде на есен невръстна
проблема голям на земята.
Облак мрачен простора забули.
Изчезна за миг светлината.
Звезден дъжд по небесните скули
потече и заплака земята.
Туй лято го няма и ето –
есен чадъри разпъна.
Дъжд заваля от небето
и месец август се спъна.
Туй лято е есенно лято.
Туй лято е тук и го няма.
Мечтите ми тъжни във ято
Ще очакват, но пролет засмяна.
© Стойна Димова Всички права запазени
"Глас народен, глас Божи!"
Поздравявам ви и фи желая успешен нов ден!