10.10.2024 г., 20:45 ч.

Есенно признание 

  Поезия
67 1 8

Влюбена съм във всяка есен, в която

слънцето бродира оранжева шевица,

а времето спира и придремва за кратко

върху листата на огнена, дива лозница.

 

Есента, която напук на прогнози

слънцето гали и напомня за лятото,

с паяче което тъче зад прозореца

и бърза в мрежата да го задържи, вероятно!

 

Влюбена съм в есента и когато вали.

Когато чадъра споделяме двама.

Под облаци сиви, когато вървим,

стопили до точка между нас разстоянието.

 

И потънали в магичността на листопада,

трябва да призная, че е неизбежна

зимната пътека. Но не е, не е измамна

нашата любов и есента поредна.

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??