5.12.2015 г., 22:21 ч.

Есенно-зимна картина 

  Поезия » Философска
862 0 0

                                                  Есенно-зимна картина

 

Есента дойде и всичко тя обагри,

със своите прекрасни цветове.

Рисува по дърветата, рисува по земята,

една красива палитра чудна,

в различни цветове са и цветята,

за сбогом природата показва своята красота.

 

Постепенно застудява, настъпва зимата.

Дърветата оголват клони сега,

животните и птиците подготвят се в очакване на снега.

 

Ще сменят дърветата в бяло корони,

земята ще покрие бяла пелена.

 

Снегът е радост за всички деца,

ще тръгнат те кой с ски, кой с шейна.

Пързалка ще има с радостна глъчка и веселба.

Те децата са чисти и бели като снежинки,

за да останат такива зависи къде ще попаднат.

 

В този живот понякога жесток,

имат нужда от родители за съвет и урок.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??