Есенно-зимна картина
Есента дойде и всичко тя обагри,
със своите прекрасни цветове.
Рисува по дърветата, рисува по земята,
една красива палитра чудна,
в различни цветове са и цветята,
за сбогом природата показва своята красота.
Постепенно застудява, настъпва зимата.
Дърветата оголват клони сега,
животните и птиците подготвят се в очакване на снега.
Ще сменят дърветата в бяло корони,
земята ще покрие бяла пелена.
Снегът е радост за всички деца,
ще тръгнат те кой с ски, кой с шейна.
Пързалка ще има с радостна глъчка и веселба.
Те децата са чисти и бели като снежинки,
за да останат такива зависи къде ще попаднат.
В този живот понякога жесток,
имат нужда от родители за съвет и урок.
© Валентин Миленов All rights reserved.