24.09.2023 г., 9:16 ч.

Есента дойде 

  Поезия » Пейзажна
207 2 2

Есента дойде слънчева и топла.
С горещини като голяма дропла. 
Опекла кехлибара на асмата. 
Отворила на гроздобер вратата. 

 

Зърната пеят песен медоносна. 
Сокът им, струна радостно докосна. 
Завират в старо буре в танц бачата. 
Очакват всички капки от ширата. 

 

Есента дойде гиздава невеста. 
С рокля от листа показа прелестта. 
Със смокини, накичени мъниста
подмами на мига по детски чиста. 

 

Щурчета  вечер още тихо свирят. 
Щастието с песен в полето дирят. 
Приспиват нежно с вълшебната заря
да плаваме в ладия до утринта. 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??