5.11.2009 г., 14:56 ч.

Есента на нашите дни 

  Поезия » Друга
528 0 1

Заваляха сухи, есенни листа

 и скоро целият намръщен град

заплува в есенната пъстрота

на нашия нестихващ листопад.

 

Разперихме изсъхналите клони,

погалихме сивото, мрачно небе,

а щом и последният лист се отрони,

в нас замлъкна невинното, спящо дете.

 

Окапаха безгрижните усмивки

и се спогледахме меланхолично,

сбогувахме се с всички придобивки,

оголени почти до прозаичност.

 

Залиняха цъфтящите, млади тела

и безплодни, зачакахме да дойде глад,

да ни обрули и съсухри старостта,

да притихнем сподавени във вечен хлад.

 

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво, но такава безнадеждност лъха от стиха...
Предложения
: ??:??