20.09.2018 г., 22:56 ч.

Есента пролази с мътно було украсена 

  Поезия » Пейзажна
361 0 3

Там, сред часа на синята мъгла

есента пролази с мътно було украсена

и с игличките от скреж над мъртвите листа

ни покрива мила и засмена.

 

Тръпнат в жалост тревите, дървесата,

но пак в захлас съзират й лика

и се ронят, ронят листа във мъглата

готови за най-красивата смърт...

© Стоян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??