21.09.2022 г., 16:35 ч.  

Ескизи на пустотата 

  Поезия » Строги форми
211 1 8

ЕСКИЗИ НА ПУСТОТАТА

 

Като перце е нежна тишината.

Въздишам – тя едва потрепва.

Присвих дъждовната си шепа –

да полюлея есенния вятър.

 

Да го повия във листец от ясен

и акварела му карминен

да смеся със небесносиньо,

когато дойде изгревът – прекрасен.

 

Художникът прибра платната.

В палитра Божия – душата,

прикътах аромат и багра,

 

прашинки слънчева позлата,

кора бреза и кръпка лято –

на скришно в крушовата ракла.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??