25.01.2016 г., 19:57 ч.

Естествен подбор 

  Поезия » Друга
442 0 0

Homo sapiens, тоз биологичен феномен
и доминиращ вид е тъй учуден,
дали като носител, на божествения ген,
да търси дом извън дома ще е принуден? 

Дали ще заживее, като низшия си брат – абориген,
в пустинен свят, но от стъкло захлупен,
защото въздуха, преливащ от отровен елемент, 
ще се предлага само от търговец крупен?

Да търси дом извън дома,
присъдата изглежда предрешена,
извън планета, превърната в развалина,
до последна капчица живот цедена!

Мисли си, че в него е властта,
да разточителства със всяка жива форма,
най-рядката е с най-високата цена,
печалбата от нея щом е най-огромна!

Тя счупи крехкия му срам,  
превърна всичко в акции, валути,
насърчаван, от власт имащата сган,
портфейлите все не са достатъчно издути!

Върховен стимул да се храни в порцелан
Чужди болки? Нека ги лекуват други!
Света ще стиска в мръсната си длан,
докато от алчност не го погуби.

Излишно даден ни е интелект,
глави от злобата болят пробити.
Човеци – низши форми, но с гибелен ефект,
еволюцията е инвестирала във паразити!
 

© Валентин Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??