9.02.2020 г., 0:36 ч.

Етикет 

  Поезия » Хумористична
672 0 0

Значението на дума една,
поведение или направа.
Етиката никога не е вреда,
доставя винаги наслада.
Подавам по етикет ръка,
за неукият сякаш с проказа.

 

Страх поражда етикета,
страх от малка грешка.
Трептението на Жулиета, 

последвалата смешка.
Затова послушай съвета,
той е чистота човешка.

 

Етикетът носи съдържание, 
показва нашата черта.
Чете се с култура и нехание,
еднакъв във всяка ръка.
Свързва простота и знание,
не провала или радостта.

 

Носим двата етикета,

раждащи отвътре гордостта.
Без правило или анкета,
усещайки кротко сладостта.
Сърцето носи ни пакета,
пазим в вътре младостта.

 

Времето реже етикета,
друга е нашата цена.
Не един е в нас пакета,
много са в нашата ръка.
Като софийските павета,
на килограм е нашата цена.

 

© Георги Сираков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??