Значението на дума една,
поведение или направа.
Етиката никога не е вреда,
доставя винаги наслада.
Подавам по етикет ръка,
за неукият сякаш с проказа.
Страх поражда етикета,
страх от малка грешка.
Трептението на Жулиета,
последвалата смешка.
Затова послушай съвета,
той е чистота човешка.
Етикетът носи съдържание,
показва нашата черта.
Чете се с култура и нехание,
еднакъв във всяка ръка.
Свързва простота и знание,
не провала или радостта.
Носим двата етикета,
раждащи отвътре гордостта.
Без правило или анкета,
усещайки кротко сладостта.
Сърцето носи ни пакета,
пазим в вътре младостта.
Времето реже етикета,
друга е нашата цена.
Не един е в нас пакета,
много са в нашата ръка.
Като софийските павета,
на килограм е нашата цена.
© Георги Сираков All rights reserved.