1.11.2020 г., 19:09 ч.

Ето така - Никой 

  Поезия » Друга
337 4 6

Здравей, приятно ми е - аз съм Никой,

да седна ли до теб така…

нормален съм, ала извикай, ако си мислиш, че си във беда.

 

Самотен съм и малко тъжен, в момента, не че съм така…

Искаш ли хляб, малко е ръжен,

подарък ми е от една жена - добра жена,

която мина, остави го така до мен…

 

Малко съм мръсен, неподстриган, но ще се спретна някой ден…

Чупни си, тука, от средата,

че сухо хлебчето е, а така…

но нямам друго във торбата, а то пък е една торба…

със нея вечер се завивам, на кръста само е така, преструвам се, че се наспивам, че съм на топло у дома!

 

Хапни си и не се срамувай, пийни си, имам и вода… Обувки нямам, не пътувам, но има само чифт крака.

Е, тръгвам си, отново - Никой!

Да ти оставя ли храна ... а дамата ако се върне, викай, може да има и вода.

 

Това е, друго нищо нямам, прости ми, че те притесних.

Отивам си - задръж го хляба.

Нахрани ли се с този стих!

© Анастасия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??