24.02.2018 г., 9:52 ч.

Евентуално посещение на папата в България 

  Поезия » Хумористична
474 0 1

Дошъл съм ви на гости, 
в малката България.
Искам, много просто е,
Бойко да погаля.

За мозък ще помоля
със своята ръчица.
Ако е Божа воля,
ще има и косица.

Три пъти гален вече,
но видимо не хваща.
Аз ида от далече.
Дългът ме тук изпраща.

Да се помолим братя!
Страдалецът е в криза.
Дяволът от него,
не иска да излиза.

Но Бог е над нещата
и ще надвие злото.
Започва се с главата,
промяна към доброто.

Търпение е нужно
и вяра във успеха.
Служба ще отслужа.
Амин! Дано и нека....

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??