5.06.2022 г., 1:47 ч.

Еврозоната и ние 

  Поезия
185 0 0

I. Въпрос към Еврозоната

 

   Докога ще стоим най-чинно изпъчени,

измъчени от раздвоение и всеочакващ копнеж?

Колко ще можем да издържим още ... в разкрачен стоеж?

 

II. Въпроси към нас самите

 

1. Какво ли толкова ще дочакаме,

щом и за ...Чакалнята

                 на Еврозоната чакаме?

 

2. Докато България мъчително чака,

депресирана, все пита се:

дали влак третокласен за там ще я качи

или Лукс-експрес?

 

III. Една прогноза

 

Докато за Чакалнята чакаме

и в догатки немеем,

един експерт-доцент от TV ефира

файдата за нас от Зоначленството ни

така прогнозира:

 

         50 процента

                       ще преуспеем!

         50 процента

                    ще се прецакаме!

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??