15.07.2013 г., 0:07 ч.

Езерен стих 

  Поезия » Любовна
1354 0 12

С белите лебеди в твоите длани
пълнят душата ми тихи води.
Денем ме палят - копнежно желани.
Нощем ме галят с лъчи от звезди.


Влюбен завинаги в тяхното бяло -
с миг ги задържам, и с дъх ги творя.
Плуват ли... времето сякаш е спряло
с вятърна ласка от тънки пера.


Спомени в нежни платна ги рисуват.
Мокрят мечтите ми в син акварел.
Пръсти докосват ме. Лебеди плуват,
сякаш в безкрая си търсят предел.


Сън ли сънувам и поглед ли взирам -
в твоите пръсти съм вечният блян.
В трепетно искане - търсен, намиран...
В миг от докосване - зов преживян.


С белите лебеди - ласки желани
нека остана в безмълвие тих.
Тебе да имам... И твоите длани...
Плуващи пориви в езерен стих!


(Сбъдната вселена)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??