27.08.2017 г., 9:34 ч.

F.R.I.E.N.D.S. 

  Поезия » Свободен стих
463 4 5

F.R.I.E.N.D.S.

 

Приятелите винаги разбират,
усещат със душата и сърцето.
Намират начин, не причина.
Приятелите винаги са с тебе...

 

И в нощите безсънни, и във дните,
когато си потънал в мрака,
един другар не ще подмине
и просто ще те хване за ръката...

 

От тежката ти кал ще те измъкне
и с бистрия си поглед ще те види,
от утринния здрач, докато мръкне
и бурята във тебе не премине...

 

А някои решават и си тръгват.
Приятелите винаги остават!
И както в любовта си се сбогуваш,
боли, от теб щом някой заминава...

 

Приятелите може да са в сянка,
но пазят те от вредните лъчи
на слънцето и жегата - пожарна,
от страшни студове в мъглявини...

 

Бъдете вечно благодарни,
че някой някъде го има,
че рамото му силно брани,
когато си загубил сила...

 

Приятели, аз казвам ви Наздраве!
Простете, че живея в облаци,
където в дъждовете ви забравям
а птици без крила са ми любовници...

 

Danny Diester
30.07.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ви благодаря, Приятели!
  • Удоволствие беше да прочета, Дани! Много красиво и истинско! Поздрави!
  • Много силен стих, Дани! Затрогващо.
  • Наздраве, Дани! И аз така живея, но не е зле .
    В природата има видове птици, които не могат да летят... Представяш ли си, какво им е да имаш крила, а да не можеш да летиш. Тъжна работа. Хубав стих, поздравления!
  • Приятелите остават...А другите не всякога забравят.
Предложения
: ??:??