16.04.2010 г., 21:47 ч.

* * * 

  Поезия » Философска
364 0 1

Надрусаните сгради, изрусени

от щедрите ръце на пубери,

да легнат искат по корема си,

вените с ръкав пристягат -

и чакат свойте дилъри във бурените -

цимент и дялан камък да докарат!

Но майсторите стари са изгубени

във времето, отминало несетно -

сега небесните врати отварят

и настройват ги за псалми светли...

Стените тръпнат, сградите изсъхнали

скърцат с  ставите си нетърпимо -

за последен път се мъчат да въздъхнат,

но килват се без дозата унило...

 

© Николай Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Незная как да коментирам! Стихът ти е хубав,но темата която засяга е деликатна!
    От мен,поздрав и добре дошъл!
Предложения
: ??:??