Ф А Л Ш И В А Т А Ц А Р И Ц А 2
Всичките войни,които продължават и днес,
поддържащи дебита на реките от кръв,
послания не изпращат към Космоса за прогрес
и не късат с дивашкото минало пъпната връв.
Термоядреният Синтез седемдесет и четири вече години,
не намира сили,да излезе от проклета лъжа,
но лъжата никога не ще се размине,
с присъдата за своята фалшива съдба.
Теории много,горчиви и сладки,
а единствен и верен критерий
за Истината е винаги практиката,
понякога потънала в Дълбоки Мистерии.
Точно тук нещата са толкова прости и ясни!?
Разпада губейки маса излъчва Енергия,
а Синтеза Енергията превръща във Маса,
на енергийна база първият е причина,а вторият следствие.
Разхвърляната ядрена маса,
бушуваща в Разголеното Пространство
се събира в по-сложна компактност
и утихват нажежените страсти.
Компактностите на Деутерия и Трития
се събират под име ново принадлежащо на Хелия,
а един Неутрон бива навънка изритан
благодарение на Гравитационната Енергия.
Най-лошото в нашия случай
е,повтарянето на старите грешки,
в които липсва следа от поука,
която днеска трябва ни спешно.
Аз обещах и продължавам като водата,
да пробивам упорито твърдата тъпотия,
в път към мечтаната,очаквана дата,
на която на Царичина Истината ще се разкрие.
30.04.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени