16.05.2024 г., 6:07 ч.

Фалшивата царица 4 

  Поезия » Свободен стих
180 0 0

 

Ф А Л Ш И В А Т А Ц А Р И Ц А 4

 

Да бъдеш разкъсван

от любимо присъствие,

след което следва забрава,

а след нея ново покръстване.

 

Потапяне на боси крачета на купела в свещената вана

или поливането на главата с течаща речна вода,

с жаден взор устремен към Нирвана,

след Оргиите на Земния Ад...         

 

Кой си ти,човече Божи,

от къде идеш,накъде си се запътил,

какво те отвътре тревожи

в тази външна безпътица?

 

30.04.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??