17.05.2024 г., 10:44 ч.

Фалшивата царица 5 

  Поезия » Свободен стих
65 0 0

 

Ф А Л Ш И В А Т А Ц А Р И Ц А 5

 

Аборигенският див солипсизъм

не позволява,съществуването на нищо извън нашия поглед,

убива на Сакралните Истини Смисъла,

недокоснат на мисълта от страстния полет.

 

Според него Пространството се отваря,

едва,когато стане обект на нашето внимание,

дотогава лежи в матрицата стара,

непознаваща безкрайните разстояния.

 

Така от края на Хоризонта

се задава грешната етимология

и формира думи,които не могат,

да проумеят елементарната логика.

 

Ето ти ги грешните изрази,

Тъмна Материя и Тъмна Енергия,

Истината проста невиждащи,

за Правда,Статистика и Стратегия.

 

Какво се случва на практика?

Всичките Големи Взривове,

с милиардите си галактики

живеят в лоното на Енергийната Гравитация.

 

Погледът ни толкова къс

е свързан с късата Памет,

Която разпъва на кръст

Истината,що трябва да брани.

 

В бездънния обзор на Безкрая

Огромната Сила и Мощ се усещат,

а елементите им с С на квадрат се мотаят

и с нашето виждане се не срещат.

 

Това не е пределната скорост!

Висшият Свръх Разум всеки миг обхваща Пространството Безпределно,

раздава жребии,не моли

тези,които ние наричаме гении.

 

Значи,Тъмната Енергия

е де факто Енергийна Гравитация

и няма никакви ограничения 

нито във Времето,нито в Пространството.

 

Тъмната Енергия в уловимия хоризонт    

е точно с толкова огромно тегло,

отговарящо на гравитацията от сферата на целия фронт,

формиращ идеята за Свръх Разумно Кълбо.                               

 

Царичина от този ъгъл,

който съумее,да види,

означава,че вече е тръгнал

към резюметата на Овидий.

 

А те водят към Вечния Космически Дух,

наричан от Малките Разуми Господ,

чиято ефирна Божия Същност безгранично тежи

и за Която ние ще си оставаме вечно невръстни.

 

01.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??